De Botterhof

Vlakbij het centrum van Wierden ligt Carintreggeland Huis De Botterhof. Een levendig, kleinschalig en sfeervol huis. De Botterhof biedt u een totaal pakket aan zorg- en woonfaciliteiten en diverse behandelingsmethoden zoals een diëtist. Twee prachtige binnentuinen met een loopcircuit met vogels, konijnen, bewegingsactiviteiten en een pluktuin.

Over De Botterhof

Bewoners van De Botterhof kunnen veilig door de hele locatie lopen en hebben veel bewegingsvrijheid. Het plein, dat centraal in het complex ligt, biedt ruimte aan het restaurant, een kapper, een winkel en heeft een buurtfunctie. Buurtbewoners kunnen in de ontmoetingsruimte eten of een kop koffie drinken.

Volg De Botterhof op Facebook

Even binnen kijken

Wonen in De Botterhof

U kunt in De Botterhof komen wonen als u niet langer zelfstandig kunt leven door geheugenproblemen of een lichamelijke beperking. We houden rekening met uw wensen en behoeften zodat u uw leven zoveel als mogelijk kunt invullen zoals u dit wilt.  

Appartementen

In De Botterhof vindt u een thuis met zorg in de buurt. 60 Bewoners met geheugenproblemen zijn gehuisvest in tien geschakelde woningen op de begane grond. Elke woning biedt plaats aan zes bewoners die een eigen zit/slaapkamer hebben en gezamenlijk gebruikmaken van een huiskamer met keuken.

Wil uw partner meeverhuizen?

Voor kleinschalig wonen is partneropname mogelijk wanneer beide partners een indicatie hebben. Heeft uw partner geen indicatie, dan bestaat soms de mogelijkheid om een appartement in de nabijheid te huren.

Logeren

Het is in overleg met het zorgteam mogelijk dat één van uw naasten bij u blijft logeren. Voor maaltijden betalen zij dan een vergoeding.

Faciliteiten

  • Ontmoetingsruimte
  • Bioscoop
  • WiFi in openbare ruimtes
  • Kapsalon
  • Winkel
  • Wijkgebouw
  • Parkeerplaatsen op eigen terrein
  • Bushalte op loopafstand

Meer informatie

U kunt telefonisch contact opnemen met de zorgregelaar via telefoonnummer 088 - 367 70 00 (lokaal tarief).


Zorgkaart Nederland

Laat uw waardering achter op Zorgkaart Nederland.

Dagbesteding

In De Botterhof vult u uw dagen in zoals u dat wilt. In de woningen voeren de bewoners samen een huishouden: er wordt iedere dag een maaltijd gekookt en ook de was wordt (indien mogelijk) samen met de bewoners gedaan.

De ontmoetingsruimte wordt niet alleen gebruikt door bewoners. Ook wijkbewoners kunnen gebruikmaken van deze ruimte. Bijvoorbeeld om een kopje koffie te drinken of deel te nemen aan activiteiten. Kijk op het activiteitenprogramma in De Botterhof voor het overzicht.

Appartement huren

Wilt u  een woonruimte huren in De Botterhof. Dat is mogelijk!

Adresgegevens

De Botterhof 1
7642VM Wierden

Locatie  Routebeschrijving  

Zorg op deze locatie

Behandelingen op deze locatie

  • Bewoners met een lichamelijke beperking
  • Kleinschalig wonen met psychiatrische problemen