Het Woolde

Vlakbij het centrum van Hengelo vindt u Carintreggeland Huis Het Woolde. Rondom de gebouwen liggen mooie tuinen. Het Woolde biedt u een totaal pakket aan zorg- en woonfaciliteiten. 

Over Het Woolde

U kunt in Het Woolde komen wonen als u geheugenproblemen heeft (zoals bij dementie). Eventueel in combinatie met lichamelijke beperkingen, waardoor u niet meer zelfstandig kunt wonen. Er is een indicatie nodig om in aanmerking te komen voor deze woonvorm. 
We houden rekening met hetgeen u nog zelf kunt doen en met uw wensen en behoeften. Hierdoor kunt u uw leven zoveel mogelijk invullen zoals u dat zelf wilt. Daardoor krijgen uw mantelzorgers meer de ruimte om weer gewoon partner, zoon of dochter te zijn. 
 

Website: 100 jaar…… van Avondrust naar Het Woolde

Het tweede gebouw van de nieuwbouw van Carintreggeland Huis Het Woolde is eind februari 2021 opgeleverd. De bewoners zijn hier op 2 en 3 maart in getrokken. We kijken uit naar de officiële opening van Het Woolde die in september 2021 zal plaatsvinden. Rondom de officiële opening wordt een feestweek georganiseerd met activiteiten voor bewoners, mantelzorgers, medewerkers, vrijwilligers en omwonenden. Met als hoogtepunt de officiële opening zelf.
Op de website ‘100 jaar…. Van Avondrust naar Het Woolde’ informeren wij u over alle activiteiten die we gaan organiseren. 
Volg Het Woolde op Facebook

Even binnen kijken

Wonen in Het Woolde

Eigen ruimte en rust zijn belangrijk

Het Woolde heeft 14 woningen, elk voor zes bewoners. In totaal wonen er 84 bewoners. Elke woning heeft een huiselijk ingerichte huiskamer met keuken. In de huiskamer wordt samen gegeten, TV gekeken of muziek geluisterd. Ook worden er activiteiten aangeboden. Iedere bewoner heeft een eigen (ruime) zit-/slaapkamer met doucheruimte en toilet. 
 

Welzijn en ontmoeting

De ontmoetingsruimte is een centrale ontmoetingsplek in de locatie. Maar ook in de wijk. Niet alleen voor bewoners en hun mantelzorgers. Ook wijkbewoners kunnen gebruikmaken van deze ruimte. Bijvoorbeeld om een kop koffie of thee te drinken of deel te nemen aan een activiteit. De locatie heeft goede contacten met een basisschool in de buurt. 
 

Afdeling voor mensen met een ‘niet westerse’ achtergrond

Op de bovenste verdieping van het gebouw langs de Geerdinksweg is een speciale afdeling voor mensen met een niet westerse achtergrond. Dat zijn niet persé mensen met dezelfde achtergrond. Maar er is wel aansluiting op basis van de achtergronden. Over het algemeen zijn dit mensen die in hun dementie moeilijk aansluiting vinden bij een cliëntengroep met een westerse achtergrond. Het zorgteam bestaat uit een mix van verschillende mensen, culturen en geloven. Alle medewerkers hebben gemeen dat zij zich verdiepen in elke bewoner. 
 

Zorgkaart Nederland

Deel uw ervaring over Carintreggeland Huis Het Woolde achter op www.zorgkaartnederland.nl 
 

Appartement huren

Wilt u met uw partner meeverhuizen? Maar heeft u geen indicatie? Dan kunt u een appartement huren in het naastgelegen wooncentrum De Hiebendaal. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar Twinta.

Adresgegevens

Woolderesweg 53
7555LH Hengelo

Locatie  Routebeschrijving  

Zorg op deze locatie

Diensten op deze locatie

Behandelingen op deze locatie

  • Bewoners met een lichamelijke beperking
  • Kleinschalig wonen met geheugenproblemen
  • Fysiotherapie
  • Ontmoetingscentra