Eltheto

Dichtbij het centrum van Rijssen vindt u Carintreggeland Huis Eltheto. Een levendige en sfeervolle locatie in Rijssen. Op het Eltheto terrein staan meerdere zorggebouwen, waar Eltheto er één van is. In het naastgelegen gebouw De Bolder bevindt zich op de begane grond een restaurant en een kapsalon waar u gebruik van kunt maken. De aanwezige activiteiten en de zorg in Eltheto garanderen een comfortabele en aangename woonomgeving.

Over Eltheto

U kunt in Eltheto terecht als u door lichamelijke klachten of geheugenproblemen niet meer zelfstandig kunt wonen. De behandelaren -  diëtisten, logopedisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, psychologen, specialisten ouderengeneeskunde en geestelijke verzorgers - werken samen en houden daarbij rekening met uw wensen en behoeften. Zodat u uw leven zoveel als mogelijk kunt invullen zoals u dit wilt.

Volg Eltheto op Facebook

Even binnen kijken

Wonen in Eltheto

Appartementen

Eltheto is een woonzorgcentrum met verpleeghuiszorg en biedt kleinschalige woonconcepten. Mensen die intensieve zorg en ondersteuning nodig hebben, wonen met elkaar in één woning. Hierdoor is het voor mogelijk een leven zoals in een gezin te leiden en een bepaalde mate van zelfstandigheid te behouden. Eltheto biedt een thuis aan 32 mensen met geheugenproblemen. De zorg wordt verleend in vier woningen waarin per woning acht cliënten wonen. Elke cliënt heeft een eigen zit-/slaapkamer en sanitair. Er is een huiskamer voor gezamenlijk gebruik waar iedere dag gekookt wordt. Daarnaast zijn er 20 appartementen voor cliënten met lichamelijke klachten. Elke cliënt heeft een studio met een eigen badkamer.

Faciliteiten in Eltheto

In het naastgelegen gebouw De Bolder bevindt zich op de begane grond een restaurant met WIFI, een stilteruimte, een blijarttafel en een kapsalon waar u gebruik van kunt maken. Parkeermogelijkheid op het eigen terrein en tegenover Eltheto

U heeft een indicatie nodig

Voor wonen met zorg in Eltheto heeft u een indicatie nodig. De Zorgregelaars van Carintreggeland bespreken graag samen met u de mogelijkheden. Ook ondersteunen zij u bij het aanvragen van een indicatie. Als u een indicatie heeft, betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) bepaalt de hoogte van uw eigen bijdrage. Meer informatie hierover vindt u op de website van het CAK (www.hetcak.nl). De Wet langdurige zorg (Wlz) regelt de kosten van het verblijf, de zorg en de maaltijden in Eltheto. Als u gebruikmaakt van aanvullende diensten of bepaalde activiteiten kunnen hiervoor extra kosten in rekening gebracht worden.

Logeren

Het is in overleg met het zorgteam mogelijk dat één van uw naasten bij u blijft logeren. Voor maaltijden betalen zij dan een vergoeding.

Mantelzorgers welkom

Ook uw mantelzorger is van harte welkom in Eltheto en als hij/zij graag wil blijven ondersteunen in de zorg aan u is dat natuurlijk altijd mogelijk. U kunt met uw mantelzorger leuke dingen doen en bijvoorbeeld genieten van de faciliteiten van ons restaurant.

Aanmelden en meer informatie

U bent van harte welkom voor een rondleiding voordat u zich aanmeldt. Zo ervaart u of u zich thuis voelt in Eltheto. Voor een rondleiding neemt u contact op met 088 367 7000.


Zorgkaart Nederland

Laat uw waardering achter op Zorgkaart Nederland.

Dagbesteding

Met een breed aanbod en diverse activiteiten is er in Eltheto voldoende te beleven op sociaal, creatief of maatschappelijk gebied. De activiteiten worden individueel of in groepsverband geboden. Bijvoorbeeld: 

  • Weeksluiting vanuit de NH-kerk voor bewoners en belangstellenden
  • Boekenuitleen
  • Bingo
  • Handwerken
  • Er wordt iedere dag gezamenlijk gekookt

Het restaurant in de Bolder wordt niet alleen gebruikt door bewoners. Ook wijkbewoners kunnen gebruikmaken van deze ruimte. Bijvoorbeeld om een kopje koffie te drinken of deel te nemen aan activiteiten. Kijk op het activiteitenprogramma in Eltheto voor het overzicht.

Adresgegevens

Karel Doormanstraat 30
7461ER Rijssen

Locatie  Routebeschrijving  

Diensten op deze locatie

Behandelingen op deze locatie

  • Bewoners met een lichamelijke beperking
  • Kleinschalig wonen met geheugenproblemen
  • Dagvoorziening