Titus Brandsmahof

Carintreggeland Huis Titus Brandsmahof ligt in de wijk Ossenkoppelerhoek in Almelo. In deze locatie bieden wij kleinschalig wonen voor mensen met geheugenproblemen en lichamelijke beperkingen. Er is een ontmoetingsruimte waar u een kopje koffie kunt drinken. U kunt gebruik maken van de dagbegeleiding Titus Brandsmahof voor leuke activiteiten.

Over Titus Brandsmahof

U kunt in Titus Brandsmahof komen wonen als u niet langer zelfstandig kunt leven door een lichamelijke beperking of door geheugenproblemen. U vindt hier een thuis met zorg in de buurt. In de kleinschalige woonconcepten, voor mensen met geheugenproblemen, woont u als in een gezinsituatie. Er is een gezamenlijke huiskamer, een keuken en een tuin of balkon. In elke woning wonen zes bewoners die elk een eigen zit/slaapkamer hebben. Titus Brandsmahof  heeft bovendien voor mensen met lichamelijke beperkingen mooie appartementen. We houden rekening met uw wensen en behoeften zodat u uw leven zoveel als mogelijk kunt invullen zoals u dit wilt. 

Volg Titus Brandsmahof op Facebook

Even binnen kijken

Wonen in Titus Brandsmahof

Als u niet meer zelfstandig thuis kunt wonen vanwege lichamelijke beperkingen, zijn er 30 appartementen waarbij 24 uur per dag zorg in de nabijheid is. Ook zijn er 37 appartementen voor mensen die gebruik maken van wijkverpleging.

Wil uw partner meeverhuizen?

Binnen de Titus Brandsmahof is het voor mensen met lichamelijke beperkingen mogelijk om als partners samen opgenomen te worden.
Het is ook mogelijk voor de partner om een appartement in hetzelfde pand te huren via woningstichting St. Joseph.

Logeren

Het is in overleg met het zorgteam mogelijk dat één van uw naasten bij u blijft logeren. Voor maaltijden betalen zij dan een vergoeding.

Faciliteiten

  • Ontmoetingsruimte
  • Gezondheidscentrum (huisartsenpraktijk, apotheek, fysiotherapeut, SHO)
  • Kapsalon
  • Dagvoorziening
  • WiFi in openbare ruimtes
  • Kantoor Wijkverpleging en Thuisbegeleiding Carintreggeland

Meer informatie

U kunt telefonisch contact opnemen met de zorgregelaar via telefoonnummer 088 - 367 70 00 (lokaal tarief).


Zorgkaart Nederland

Laat uw waardering achter op Zorgkaart Nederland

Dagbesteding

In Titus Brandsmahof vult u uw dagen in zoals u dat wilt. Samen muziek maken, bewegen, een voetbalwedstrijd bezoeken of bezig zijn met kunst. In de ontmoetingsruimte kunt u een kop koffie drinken of een maaltijd nuttigen. Ook kunt u meedoen aan verschillende activiteiten.  Naast de Titus Brandsmahof ligt een groot winkelcentrum waar u kunt rondstruinen.

De ontmoetingsruimte wordt niet alleen gebruikt door bewoners. Ook wijkbewoners kunnen gebruikmaken van deze ruimte. Bijvoorbeeld om een kopje koffie te drinken of deel te nemen aan activiteiten. Kijk op het activiteitenprogramma in de Titus Brandsmahof voor het overzicht.

Appartement huren

Wilt u in Titus Brandsmahof wonen maar u heeft geen indicatie?  Binnen de Titus Brandsmahof is het mogelijk een appartement te huren via Woningstichting St. Joseph.

Dagbegeleiding Titus Brandsmahof

Wilt u gezelligheid, ontspanning en sociale contacten, structuur in uw dag of samen met anderen een maaltijd nuttigen in het restaurant? Dan nodigen we u graag uit in onze dagbegeleiding Titus Brandsmahof. Er is van alles te doen. U kunt meedoen aan allerlei (groeps)activiteiten zoals bloemschikken, sjoelen, handwerken, muziekactiviteiten, geheugenspellen, computerlessen, schilderen en kegelen. Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop. Dagbegeleiding Titus Brandsmahof is geopend van maandag tot en met vrijdag.

Meer over dagvoorziening van CarintReggeland

Adresgegevens

Titus Brandsmahof 3
7606SB Almelo

Locatie  Routebeschrijving  

Zorg op deze locatie

Diensten op deze locatie

Behandelingen op deze locatie

  • Bewoners met een lichamelijke beperking
  • Kleinschalig wonen met geheugenproblemen
  • Dagvoorziening
  • Ontmoetingscentra