Zorgend Landschap

In samenwerking met Landschap Overijssel biedt Carintreggeland op het landgoed Hof Espelo een dagprogramma aan in de natuur voor vitale mensen met dementie of niet aangeboren hersenletsel.

Over Zorgend Landschap

Op landgoed Hof Espelo tussen Deurningen en Enschede onderhoudt Landschap Overijssel het landschap. Hierbij krijgen zij hulp van cliënten van Carintreggeland. Cliënten helpen bijvoorbeeld bij het rooien van boompjes, maar genieten soms ook gewoon van de mooie omgeving.

Het unieke van deze samenwerking is dat cliënten meer zelfvertrouwen krijgen en hun dag zinvol besteden en dat het Landschap er beter en mooier bij ligt!

Dankzij het ontmoeten, de omgeving en de fysieke werkzaamheden  worden klachten van cliënten naar de achtergrond gedrongen en bloeien de deelnemers op. Met alle positieve gevolgen van dien. Een wandelstok is niet meer nodig. Een gesprek wordt niet meer ontweken of er wordt weer naar de supermarkt gegaan.  Deelnemers krijgen weer zelfvertrouwen en hebben een zinvolle dag!  En het Landschap ligt er beter en mooier bij!


Adresgegevens

Weerseloseweg 259
7522 PS Enschede

Locatie  Routebeschrijving  

Zorg op deze locatie