Eugeria

In de buurt van het centrum van Almelo vindt u Carintreggeland Huis Eugeria. Eugeria biedt u een totaal pakket aan  zorg, woon- en revalidatiefaciliteiten, een dagbegeleiding/dagbehandeling de Wingerd en biedt diverse behandelingsmogelijkheden zoals fysiotherapie. Daarnaast kunt u hier tijdelijk verblijven. Er is een restaurant en een kapper. 

Even binnen kijken

Wonen in Eugeria

U kunt in Eugeria komen wonen als u niet langer zelfstandig kunt wonen door een lichamelijke of psychische beperking of door geheugenverlies. Maar u kunt ook voor tijdelijk verblijf of revalidatiezorg in Eugeria terecht. De logopedisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, specialist ouderengeneeskunde, psychologen en diëtisten werken samen en houden daarbij rekening met uw wensen en behoeften. Zodat u uw leven zoveel als mogelijk kunt invullen zoals u dit wilt.
 

Appartementen

In Eugeria vindt u een thuis met zorg in de buurt, rondom de gebouwen liggen mooie tuinen, een plein en een terras. Eugeria bestaat uit een hoofdgebouw met daarnaast vier zelfstandige villa’s met daarin diverse wooneenheden. Naast kleinschalig woonconcepten voor mensen met geheugenproblemen en gerontopsychiatrische problemen biedt Eugeria ook appartementen voor mensen met lichamelijke beperkingen.

In Villa Tutertien zijn 32 appartementen waar bewoners met een lichamelijke beperking wonen. Elke bewoner heeft een eigen appartement met daarnaast een gezamenlijke ontmoetingsruimte.
In Villa Tilanus en Panorama wonen 72 bewoners met geheugenproblemen en in Villa Paviljoen wonen 36 bewoners met gerontopsychiatrie. In elke wooneenheid wonen zes personen. Naast een gezamenlijke huiskamer beschikt elke bewoner over een eenpersoonskamer met eigen badkamer. Bewoners met dementie kunnen, in overleg met de arts, gebruik maken van dwaaldetectie en zo zelfstandig gebruik maken van de mooie tuin.

Wil uw partner meeverhuizen?

Dat kan. Voor kleinschalig wonen (voor mensen met geheugenproblemen) is partneropname mogelijk wanneer beide partners een indicatie hebben. Heeft uw partner geen indicatie, dan bestaat soms de mogelijkheid om een appartement in de nabijheid te huren.

Ook voor mensen met lichamelijke beperkingen is partneropname mogelijk. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Logeren

Het is in overleg met het zorgteam mogelijk dat één van uw naasten bij u blijft logeren. Voor maaltijden betalen zij dan een vergoeding.

Faciliteiten

  • Fysiotherapieruimte
  • Wellnessruimte
  • Prachtige tuin
  • Kapper
  • Restaurant
  • Biljart
  • Vergaderruimtes


Revalideren

In het hoofdgebouw zijn 25 kamers beschikbaar voor revalidatie. Een team van behandelaars, waaronder fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en een psycholoog, zal u onder aanvoering van de specialist ouderengeneeskunde in het revalidatieproces ondersteunen.

Meer informatie

U kunt telefonisch contact opnemen met de zorgregelaar via telefoonnummer 088 - 367 70 00 (lokaal tarief).


Zorgkaart Nederland

Laat uw waardering achter op Zorgkaart Nederland.

Dagbesteding

In Eugeria vult u uw dagen in zoals u dat wilt. Samen muziek maken. Bewegen voor ouderen, bloemstukken maken. Een voetbalwedstrijd bezoeken. Bezig zijn met kunst en nog veel meer. Er is een ontmoetingsruimte aanwezig waar u kunt ontspannen of uw maaltijd kunt nuttigen.

Het restaurant wordt niet alleen gebruikt door bewoners. Ook wijkbewoners kunnen gebruikmaken van deze ruimte. Bijvoorbeeld om een kopje koffie te drinken of deel te nemen aan activiteiten. Kijk op het activiteitenprogramma in Eugeria voor het overzicht.

Dagbegeleiding de Wingerd

Wilt u gezelligheid, ontspanning en sociale contacten, structuur in uw dag of samen met anderen een maaltijd nuttigen in het restaurant? Dan nodigen we u graag uit in onze dagbegeleding De Wingerd. Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop. U kunt meedoen aan allerlei groepsactiviteiten. Dagbegeleiding De Wingerd is geopend van maandag tot en met vrijdag.

Meer over dagvoorziening van CarintReggeland

Fysiotherapie Eugeria

Openingstijden 
Maandag t/m vrijdag 8.00-17.00 uur.
Zaterdagmorgen 8:00 – 11:00 uur
Woensdagavond van 18:00 – 20:00 uur

Uw behandelaars
Tijmen Gerrits fysiotherapeut, Jantien Martens geriatriefysiotherapeut, Alide Bijlstra fysiotherapeut, Marjon Joor geriatriefysiotherapeut, Frederike van der Veen geriatriefysiotherapeut en Dirk Hesp fysiotherapeut

fysiotherapie@carintreggeland.nl

Volg Fysiotherapie Eugeria op Facebook

Meer over fysiotherapie van CarintReggeland

Adresgegevens

Roskamstraat 6
7602JT Almelo

Locatie  Routebeschrijving  

Diensten op deze locatie